Vintage fashion butiker

 

Välkommen! Här listar vi några av dom bästa butiker som säljer kläder, skor och accessoarer inspirerade av 50, 60 och 70-tals stilar. 

Dessa butiker utmärker sig både när det gäller kvalité och mångsidighet samt kreativitet och förmåga att återskapa gamla klädstilar och ge dom en ny känsla av något nytt, något som åter tar oss till deras forna glansdagar. Visa av dom har lyckats bättre än andra men alla har en sak gemensamt: Dom älskar Vintage Fashion, som tack vare dom kommer att leva för alltid.

 

Top Vintage

 

Denna butik bildades år 2008 i Nederlenderna. En av dom i särklass bästa webbshop med vintage inspirerade kläder. 

Top Vintage erbjuder kläder baserade på stilar som sträcker sig långt bakåt i tiden ändå från 1920-talet till 1970-talet. Det gör den till den mest kompletta vintage butiken, där alla kan hitta något från sin favoritperioden i modehistorien. Butiken har vunnit många priser för bästa webbplats i sin kategori.

 

Unique Vintage

 

Butiken grundades redan år 2000 av Katie Echeverry som tröttnade på sin arbete som läkemedelsförsäljningsrepresentant och började söka vintage klänningar på loppmarknader för att sen sälja dom på sin webbutik bara för skojs skull. Beställningar började att strömma in och starten för Unique Vintage var ett faktum. 

I september 2008 öppnade Katie sin första butik i hennes hemstad Burbank, Kalifornien. På grund av sin omedelbara framgång expanderade butiken 2011 till mer än 4 000 kvadratmeter! För alla vintage mode älskare känns ett besök på Unique Vintage's Magnolia Boulevard boutique som att vara ett barn i en godisaffär.

 

Marmalade Shop

 

Marmalade shop är moderbolaget till en trio av klädmärken märkta av Magdalena Sokolowska. Magdalena Sokolowska (Född 1977) är en polsk kanadensisk modedesigner. Sokolowska lanserade sin första samling kläder under namnet Marmalade 2001, efter att ha avslutat sina studier i näringslivet i Storbritannien och återvände till Kanada för att öppna en butik med samma namn på Toronto Kensington-marknaden.

År 2007 återvände Magdalena till Europa för att fastställa varumärket Marmalade-butiken som en etikett som är synonymt med vintage estetik och traditionellt europeiskt mode design. Denna butiken är en av dom mest kreativa och nyskapande inom vintage fashion trenden. Magdalena Sokolowska har visat sig vara en mycket begåvad designer som lyckades kombinera samman det bästa både från gamla stilar och från nutida. Mycket imponerande!

 

Collectif Shop

 

Collectif grundades år 2000 som en stall i ett av de mest spännande och unika detaljhandeln i världen: Camden Market. Under de senaste artonåren har vi vuxit för att öppna tre butiker i London och en i Brighton.

Idag både designar och producerar dom sina egna kläder, som nu är separerade i två linjer: Collectif Vintage, inspirerad av de klassiska stilarna från 1940-talet och 50-talet och Collectif Mainline, som upprätthåller våra rötter i en uppbyggd och alternativ kultur.

 

 

Daisy Dapper

 

Daisy dapper grundades efter en fantastisk resa till Las Vegas i slutet av 2008. Vi öppnade vår butik den 1 februari 2009 som då var redo för internetförsäljning. 25 april öppnade vi portarna till vår underbara butik på Katarina Bangata 33, på Södermalm i Stockholm. Daisy Dapper är en butik som älskar skönhet på alla sätt. Vi riktar oss in i de vackra 50-talet inspirerade av rockabilly, pin-up, Las Vegas och tillbaka.

Alla kläder är inspirerade av 50-talets stil. Vi är tidlösa och unika klänningar för alla tillfällen, vackra badkläder i klassisk Bettie Page look, toppar och kjolar för både fest och vardagligt bruk. Snygga och fina smycken, handväskor, skor och tillbehör. Perfekt presenter och dekorprylar till dig eller din käraste vän. Massor av oddsen och slutar för både honom och henne. Sortimentet ändras och expanderas ständigt, med unika produkter från hela världen. Vissa varor importeras i några exemplar.

 

Lady Vintage

 

Lady Vintage är en exklusiv och nischad webbutik för dig som vill sticka ut som en Lady med stil och har en passion för mode från 20- till 60-tal.

Grundaren till Lady Vintage är Ronja Lagerström, som länge haft en förkärlek för 50-talet, swing och burlesque. Idén till webbutiken kom i samband med att Ronja gifte sig sommaren 2011 och hade ett stort vintageinspirerat sommarbröllop. Då föddes också idén till Lady Vintage.

 

 

  

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)