Fashion in 70´s

 

Välkommen till vår sida om 70-tals klädstilar. Vi kommer att guida dig genom denna fantastiska årtionden och dom olika stilar som skapades inte bara av kända modedesigners men även i många fall av kvinnor själva och andra, viktiga faktorer som har bidragit till utvecklingen av kvinnor mode i denna perioden.

70-tals mode var starkt förknippad med second hand och med trenden att sy sina egna kläder. Man färgade också sina kläder med batik som mönster. Denim blev väldigt populärt under 70-talet, både som byxa, jacka och kjol. Jeansen skulle vara tighta upptill och utsvängda nertill, gärna med hög midja. V-jeansen gjorde också entre.

Under tidiga sjuttiotalet användes mycket naturmaterial i kläderna. Kort kjol var populärt likaså tighta polotröjor, gärna vita. Scarfes användes flitigt både i håret och som halsduk.

Skor med platåsula blev väldigt populärt och modet influerades mycket av gruppen Abba. Små baddräkter och stringbikini syntes på alla stränder.

Det tidiga 1970-talet modescenen var mycket lik 1969. Det skulle inte vara överdrift att säga att en mode revolution inträffade på 1970-talet. Polyester var den mest använda materialet och ljusa färger var överallt. Både kvinnor och män var klädda i mycket åtsittande byxor och platåskor. 1973 bär de flesta kvinnor höga stövlar och lågt skurna byxor.

Tidigt 1970-talet mode var en rolig tid. Det förde samman några av de bästa delarna av 60-talet genom att fullända och / eller överdriva dom. Några av dom bästa kläder som produceras på 1970-talet blandade perfekt mode med hippies. Tunikor och culottes var också mycket populär. Ibland var det svårt att säga vilka klänningar var tänkta för att bäras hemma, och vilka som var för att gå ut på stan. 

Andra saker som utmärker just den här perioden var bland annat: Brösthår, medaljonger, polyester, fjäril kragar, hud-tight t-shirts, sandaler, fritid kostymer, blomma mönstrade skjortor samt polisonger och, ja, tennis pannband. 

Det fanns ett gemensamt tema för hela mode på 1970-talet: åtsittande byxor. Och det är faktisk förmodligen den första decennium där kvinnor kan ses bära byxor i alla samhällsområden.et är också svårt att missa det faktum att färgen har nästan helt försvunnit 1979.

Jordfärger som grått, vitt och svarta var tillbaka i full kraft, nästan som att människor hade uppenbarligen tröttnat på super ljusa toner i början av 1970-talet. I slutet av 70-talet var byxan kostym, Leisure Suit och träningsoverall ett måste för alla kvinnor. 

År 1970 har dom flesta designers i modebranschen bestämd sig att kjol längder ska ligga någonstans mellan knä och vrist och kallade det Midi Look eller midi kjol."Antingen är du midi eller är du inte" var slogan.

Midi Look var populär bland ungre kvinnor, dom äldre föredrog längre kjolar. Oavsett vem som använde dom mest så var midi kjol ett misslyckande som skickade modeindustrin spiral nedåt.

Ponchos, gauchos och uddar gav ett modernt alternativ till midi. Det som kallade gaucho byxor var huvudtema på många modevisningar från den tiden. Den marockanska tema var stor trend i 1970. Randiga överkast som tillsammans med folkbroderade ungerska bonde blusar gav mode  en distinkt etnisk smak.

Tillbehör bars från topp till tå. De var en viktig del av det nya utseendet. Chokers, hundhalsband och handgjorda hals prydnads ersatt standard smycken. Några nya smycken omfamnade naturliga element som trä, snäckor, stenar, fjädrar, indiska pärlor och läder.

Väskor och plånböcker var fastspända tätt under armen eller bäras på ett sätt som brevbärare använder, över bröstet. Pasteller och levande färger var mycket mer dämpad än 1969. Med midi kom dystra nyanser som lila, druva, russin, plommon, grön eller indigo.

År 1971 fanns det en stor oenighet mellan vad designers har gjort och vad folk ville ha. Designers ville att fållen skulle vara på knä men allmänheten hade andra planer. Kjolar som exponerade vristen och som var avsedda för att vara aftonklänningar, bärs nu ut på stan.

En annan, mer extrem, motreaktion var "hot pants", som egentligen inte hade något att göra med modevärlden. Man började längta tillbaka till 1940-tals filmstjärnor och deras eviga glamour. En annan trend som dök upp bland de rika var kinesisk-inspirerade aftonklänningar.

Sportig en skräddarsydd utseende var också på topp och unga par började att klä sig i liknande, om inte identiska kläder. Modevärlden var ledsen, då en av alla tidens mest legendariske designern, Gabrielle Bonheur Chanel, mer känd som "Coco" gick bort i 87 års ålder.

Mode 1972 var mer avslappnad med mindre fokus på midjemått och mer inriktat på att skapa bekväma kläder som blandade både dags och kvälls stillar. En viktig aspekt av modet i detta år var att få kläder att se ut mindre påkostad än det dom verkligen var.

Tröjan var den centrala punkten i denna typ av klädstil. Efter tröjor, kunde en kvinna välja mellan långa och korta klänningar, kjolar eller byxor, bältade midjan eller inga midjor, nakna grimmor eller övertäckande caftans.

Designers som Yves Saint Laurent visade de flesta av sina dåtida stilar i mitten av knähöjd. De dök upp i allt från golv längd klänningar till urblekta jeans. Kritiker skyllde designers för att dom inte ger mode någon riktning.

De mest framgångsrika formgivare av 1972 var Halston. Hans kläder, visas upp av kändisar som Liza Minnelli och Jackie O var eleganta versioner av etablerade amerikanska klassiker som skjortblus klänningar, kashmir tröjor och koftor, inslagna jackor och byxor. Han hade så stor påverkan på kvinnor mode rund om i världen 1972 att alla experter hävdade att det var New York, snarare och inte Paris som var mode huvudstad i världen.

Nyckeln ordet  till modet i 1973 var strumpstick. Stickade tröjan blev snabbt populärt på båda sidor av Atlanten. Det fanns tröja rockar, tröja klänningar och även tröja kostymer. Många av dem var kantad med päls, särskilt räv. Golv längd tröjor, chunky, sjal krage, bältade kofta, ofta i brunt och vitt.

Populära tyger och mönster i 1973 var tweeds,alla typer av plädar, rutor och ränder. Färger skiftade från rostig, persika, mandarin koppar till skogsgrönt och pistasch.Tillbehör var enkel. Golden kedjor, guld knappen örhängen och strass klipp var att hitta sin väg tillbaka till naturen efter att ha gömt undan till förmån för hemlagad smycken.

1974 försökte modeskapare att ändra åtsittande klädstilar till något lösare. Silhuetten i 1974 var signifikant i detta avseendet. Med "The Big Look" hoppades man att kunna skicka tillbaka kunderna till butikerna speciellt för klänningar. 

Efter midi kjol katastrof var modedesigners desperata efter några goda ideer. Många butiker hade stängts på grund av dålig försäljning, som förvärras av en pågående lågkonjunkturen. Men till slut så var det t-shirt som en gång betraktades som underkläder skildrat med slagord, idrottslag och allt annat du kan tänka dig det hetaste mode som bärs både av män och kvinnor.

Baskrar, dämpande halsdukar och även högklackade, baggily krossade stövlar var viktigt 1974. Skinnbälten, smala hals kedjor, delikat strass rep, spets-kantade chiffong sjaletter, sidenblommor var också en del av dåtida modetrender. Mode 1975 berört allt från lösa bonde kläder till anpassade blazer kostymer. 

Många av dessa kläder gjordes från tyger som Harris tweed, ull flanell, kashmir, kamelhår, ren bomull och ren silke. 1975 mode resulterade inte med några stora förändringar. Nya former lutade mot kroppen och Calvin Kleins Reefer rockar och Yves Saint Laurents klänningar var högt efterfrågade. Designers som Geoffrey Beene mjuknat också bulk genom att linda midjan och balansera smock liknande skjortor med smala kjolar och raka byxor.

År 1976 delas mode i två helt olika riktningar. Den ena var den parisiska bonde stil, som använde uddar, turbaner, dyrbara tyger, glödande färger, böljande kjolar och puffärm. Den andra var ren skuren All-American utseende som lånat styling från klassiska sportkläder.

1977 antog mode en mjukare, lösare inställning. Betydelsen av mjuk textil ökade markant. På vintern var nästan alla kläder gjorda av sinnliga fibrer såsom chenille, Challis, sämskskinn, kashmir och mohair. Mode tog en dramatisk vändning halvvägs i 1978. 

Lösa och friflytande silhuetter börjades plötsligt trimma ned. Breda axlar skymtade ovan bältade midjor, hip-avrundade kjolar och knutna byxor. Formen började likna en upp och ned vänd triangel. 

1979 var skräddarsydda kostym som dominerade på modescenen och används både som dags och kvällskläder.Med tiden blev kavajer, byxor och kjolar mycket lättare mixas och matchas på olika sätt. Excentriciteten som markerade början av 1979 gav vika för en mer kraftfull och respektabel utseende som blev slutet för 70-tals mode.

1970-talet har blivit känd för en hel del besynnerliga trender och frisyrer från den tiden är inget undantag. På 1960-talet var frisyrer mycket allvarliga och ofta krävde användningen av massor papiljotter och spray. När 70-talet kom så svängde den fria hippie generation och valde istället hår som krävde allt annat än tvättning och borstning. Befjädrade frisyr från 70-talet var verkligen en av de mest långvariga i historien.

Stilen förevigades bäst av skådespelerskan Farrah Fawcett i "Charile Änglar" och var förmodligen den mest emulerade frisyr genom tiderna som också blev känt som "The Farrah" För afroamerikaner skapades still som ibland kallades för "fro". Den som ville ha fro fick helt enkelt sitt hår att växa lång och till slut sträcka sig rakt ut från huvudet.

Denna stil var mest effektiv för afroamerikaner som hade extremt burrigt eller lockigt hår som skulle hålla rakt upp i luften. Ofta, emellertid, hår ringlad eller flätad innan det var formaterad i syfte att göra det så burrigt som möjlig.

Stövlar nådde höjden av sin popularitet i början av 1970-talet. Inte nog med att kvinnor har en känga för varje tillfälle, men de obegränsade sorter av stövlar som producerats på sjuttiotalet var enastående. Dans stövlar, senare kallad Go-Go stövlar som kunde komplettera de korta kjolar och klänningar redan på 1960-talet.Ingen färg eller mönster var tabu.

En kvinna kan ses bära lila mocka lårhöga stövlar, medan nästa kvinnan bär vita vinyl stretch patent stövlar, komplett med faux diamant dubbar och 3 1/2 tums klack. En av de största förändringarna i skor stilar för kvinnor under 1970-talet var kil högklackade skor. Denna typ av klack uppskattades inte så mycket av kvinnor i 1970 men 1975 var dom desto mer populära.

 

Fashion in 70´s / sammanfattning

 

Den romantiska eran av 70-talets mode handlade om frihet, en mängd olika färger, eklektisk utseende och en tendens att blanda och matcha olika stilar med varandra. Det är den period då samtidiga förekomsten av flera stilar inom modebranschen ägde rum och årtiondet då subkulturer av hippies, punkare och bohemiska chic stil anhängare dök upp.

Vissa människor älskade denna tid för sin liberalism och oändlig kreativitet ibland även ledde till liten galenskap, medan andra kritiserade sjuttiotalet mode på grund av den uppenbara avsaknad av stil regler och normer. Ändå är det sjuttiotalet stil mycket uppskattad för det blev ett sätt att uttrycka individualitet en person, hennes unika vision av stil och kreativitet.

Med sådana trender som boho-chic vibbar, folk, zigenare, hippie, etnisk, retro, klassiker, disco, safari, militär, sportig stil och unisex mode, kunde sjuttiotalet mode epoken med all rätt kallas för de mest skiftande och pulserande decennium i modets historia. Trots att sjuttiotalet betraktas som "anti-mode" och årtionde "en dålig smak" av vissa människor, så återkommer många världsberömda designers ständigt åter till denna tid, att föra tillbaka estetik av de 70-talet, kryddad med en modern twist och för att presentera lyxiga renderingar av de viktigaste kläder, stilar och detaljer som definierar denna trend.

Dagens moderna kläddesigners försöker återskapa sjuttiotalets humör,personlighet och utseende med utstrålning som knappast kunde passera obemärkt. Den kommer tillbaka gång på gång med en starkare kraft och en väcker ny intresse hos dom stora modedesigners, som försöker att ta reda på hur man bär den 70-tals mode korrekt för att utstråla samma enkelhet och vårdslös humör som på denna fantastiska tiden.

 Karakteristiska detaljer i 70-tals Mode: Exakt 1970 markerade början av betydande förändringar i branschen av mode. Eran började med karaktäristiska trender och detaljer som lånades från alla tidigare årtionden, inklusive geometriska snitt, formanpassade silhuetter, ljusa färger, samexistensen av mini och midi kjolar, en stor mångfald i olika tyger och putsning, som vart och ett senare bildade en viss stil i mode.Man kunde bära allt vid denna tid från billiga bomullsklänningar med en avslappnad stil, etniska mönster och hippie plym till lyxiga couture design. Även om förfining är det första som kan komma till dig när erinrar om de moderna sjuttiotalet, de fortfarande bär vissa roliga och spännande motiv av en bekymmersfri stil, som aldrig ser billig.Dessa är de viktigaste detaljerna som definierar 70-tals mode trend.

Att bära jordfärgade kläder: Till skillnad från de glittrande tjugotalet eller psykedeliska sextiotalet handlade sjuttiotalet om tidlösa och milda jordfärger, från olika nyanser av brunt och grädde till khakis, guld, solros gul, sand nyanser, antik röd, jeans blå och Lilly orange.Dåtida kläddesigners använde flitigt denna färgpalett som resulterade i mer sofistikerade och mer intressanta konstruktioner. Sjuttiotalet handlade om iögonfallande och djärva utseende, blanda och matcha dessa nyanser med varandra.Var och en av de distinkta stilar av sjuttiotalet sticker ut med sin unika färg och tryck palett, som alla har något gemensamt att förenas under samma årtionde. Många kläder hade burit romantisk och sensuell, still som var främst kännetecknande för boho-chic stil av sjuttiotalet mode.Det har förekommit på klänningar, toppar, västar och andra kläder bitar. Det kan vara någon liten detalj fäst vid en matchande eller kontrasterande tyg och ser fräsch och mycket fantasifulla. Ofta kom det tillsammans med gnistrande pärlor, juveler, öljetter och silkestrådar.

Enkelhet i mönster och färger: Perfekt skräddarsydda enkla silhuetter och A-linje design är fortfarande utmärkande för 1970-talet mode, även om det också samexisterade med avslappnade former av hippie och bohemiska mode. Sådana minimalistiska former och siluetter lyckades visa upp både elegans och kvinnlighet. Många av dessa kläder var tillverkade av de mest populära syntetiska tyger.Förutom de syntetiska material, spelade mocka en viktig roll i den 70-talets stil,den var mjuk och känslig och används inte bara för detaljer till skor och väskor, men som också fungerade som ett utgångsmaterial för klänningar, kjolar, toppar och ytterkläder design. Formerna kunde fortfarande hålla sig till enkelhet i detta fall med detaljer som lapptäcke eller fransar i egenskap av element för att öka intresset. Det fanns massor av fransar och tofsar i sjuttiotalet stil och tillbehör,antingen väskor, skor och andra små detaljer eller en hel del av boho-chic kläder, såsom en klänning, en beskuren jacka, en poncho eller ett par bred legged byxor. En fransad tillbehör kunde man alltid blanda lätt med andra stilar för att enkelt skapa en bohemisk eller hippie stil. Höga midjor är kanske de första saker som man kommer på när du tänker retro men dom tillhörde också till den vackra sjuttiotals stilen. Oavsett om det är en mini, midi eller maxi kjol eller ett par jeans, byxor eller shorts, så behövdes det höga midjor för att enkelt skapa en sjuttiotalet stämning. Sådana plagg var bäst att matcha med smala åtsittande toppar för att betona midjan utformningen och bottnarna. Tidlös denim hade också mycket gemensamt med 1970-talet mode. Särskilt coola var dom höga midja, bell botten jeans och hippie stil de med olika applikationer, lapptäcke och broderi. På 1970-talet hade midi och maxi kjolar och klänningar fått en enorm popularitet. Men det fanns fortfarande stora anhängare av snygga mini kjolar, som oftast kom med höga midjor i denna epok. Numera gällde maxi klänningar och kjolar från en mängd olika stilar och tyger och kan bäras både dagligen och till speciella tillfällen. 

Bell botten och ut svängda byxor: Det är inte bara bell botten jeans som var typiska för sjuttiotalet mode, men också någon typ av ut svängda byxor, om hip-krama bloss eller klocka bottnar. De kunde matchas med formen passande toppar, peplum eller flödande ren blusar och i samtliga fall har ut svängda byxor en mycket elegant och feminin utseendet.Byxan har vunnit en stor popularitet i början av decenniet, kommer att revolutionera den moderna kvinnans stil. Även om byxan anses vara fortfarande en den kanske grundläggande garderob för män, så började kvinnor långsamt att bära också byxa kostymer och tredelade kostymer och matcha dem med strikta eller flirtiga feminina skjortor och halsdukar. Majoriteten av dom bell bottnar byxor, men det fanns också tunna åtsittande stilar. Om man vill omfamna sjuttiotalet mode på kontoret, var byxan just den kläd stillen som passade bäst. Oavsett svartvit eller tryckta,så kom matchy-matchy uppsättningar att bli dom enklaste kläder att bära vid alla tillfälle.Byxor, kjolar och shorts med matchande toppar såg verkligen häpnadsväckande och de krävde så lite när det gäller styling. Overaller var också typiska för sjuttiotalet mode, oavsett om det är snickarbyxor, sparkbyxor eller Snickarbyxor klänningar. De kunde bäras praktiskt med någon typ av toppar och såg ut både extremt och elegant, beroende på det helhetsintryck som man ville skapa.En annan typisk sjuttiotalet stil plagg är polotröja, kommer i en mängd olika färger. De ser oftast tunna åtsittande och kan bäras med något annat kläder pjäs, inklusive kjolar, jeans, byxor, shorts eller overaller. Polo kan med rätta anses ett måste för sjuttiotalets garderob. Bonden blus är en annan exempel på till sjuttiotalet stil som handlade om en avslappnad och enkel look.

Viktiga stilar av 70-tals mode: 70-tals mode var extremt mångsidig och hade ett perfekt stil för alla. Beroende personlighet och unika klädkänsla kunde man skilja ur följande sjuttiotalet stilar:

Classic retro lyx: Alla eleganta damer älskade särskilt att denna stil på 1970-talet mode, eftersom det handlade om diskret elegans. Allt elegant från byxa kostym och skarpa A-linje silhuetter till ett tillbakalutat uniform och en klassisk rock med skarpa linjer. Rika tyger och rena och minimala silhuetter,för att hålla sig till den klassiska färgpalett inklusive vitt, blått och rött.Medan svartvitt är rätta looken, kan man alltid krydda sitt utseende med en tryckt tröja instoppad innanför byxorna. Plattform klackar och överdimensionerade solglasögon komplementerande fantastiska detaljer. 

Boho-chic fashion: Den bekymmersfri och avslappnad boho-chic stil representerade nästa vackra aspekten av sjuttiotalet modetrend. Det blandades allt från flowy, böljande, lätta till maxi. Experimenterades också med rika tryck och mönster, blommor, paisley och tie-dye och när det gäller styling var det viktig att bära saker så naturligt som möjligt. Detta gällde hår och smink också.

Hippie-chic Fashion: Enkla snitt, färgglada retro mönster och ovan the-knee längder är det som best beskriver hippie-chic i denna tid.När det gäller tillbehör,så kunde man välja gladiatorsandaler, mocka boots och halsdukar. Minimal makeup och naturliga utseende var bäst för att att ge en raffinerad och tillbakalutade touch.

Etnisk mode: Hippies var också en del av folkstil i sjuttiotalet mode, som kännetecknas av naturmaterial, ljusa nationella mönster, broderier, spetsar, frans, patchwork, applikationer och långa och lösa silhuetter. Traditionella dräkter i olika länder var mycket populära i den här stilen. En annan typ av 70-tals folk stil var zigenare och handlade om volanger, krusiduller, chiffong, långa klänningar och ljusa mönster, inklusive blommor. Men å andra sidan har vi de skotska inspirerade motiv, som tycks aldrig komma ur trend: tänk rena linjer, tartan, korta längder och handgjorda smycken.Indian influenser var också stora i denna trend, som representerades av traditionella textilier, grafiska blad och lekfulla fransar. Poncho-inspirerad klänning med fransar fållar och färgstarka mönster var typiskt för den här stilen.Bland tillbehör fanns neo-bohemiska smycken mönster, mockasin stövlar eller gladiator sandaler med fransar.Här hade man också "moderniserats" American folk stil, där polo, skjortklänning och eleganta veckade klänningar är de viktigaste delarna.

Safari och militära mode: Safari och militära influenser började dominera i den andra halvan av 1970-talet. Alla typer av detaljer och plagg som är karakteristiska för dessa stilar var trendig, från den typiska khaki och sand färgpalett till stora läderbälten, lappade fickor och casual silhuetter. Dessa stilar har alltid haft en stor framgång, vilket är varför de ständigt återkommer tillbaka till mode. 

Sporty chic mode: Aerobics nådde en stor popularitet på sjuttiotalet, vilket ledde till den sportigt chic stil. Utbudet av fritidskläder berikades med sportjackor, gymnastikskor, jogging kostymer, mössor och tees. Idag är 70-tals inspirerad sportig chic kanske den mest populära av alla andra stil riktningar, eftersom ingenting kan konkurrera med den komfort och mångsidighet som stilen hade att erbjuda.

Disco mode:Den mest extravaganta av 70-talet inspirerade stilar var disco mode, som innehåll alla glittrande och ljusa färgkombinationer och var det det bästa alternativet för festkläder. Neonfärger, tajta byxor, korta shorts, granny klänningar med små blommor och modernaste med djupa snitt, genomskinliga blusar dekorerade med paljetter var kännetecken för 70-talet disco stil.För höga klackar, särskilt plattforms och massiva glittrande smycken bitar, ljus makeup och lurvig hår var det som mest präglade utseendet.

Glam Rock, Punk och Unisex mode:Den 70-talet inspirerade glam stil föddes på rockscenen, men har fått massiv uppmärksamhet i mode och design ända sedan dess.Den har suddat ut gränserna mellan könen med hjälp av "kvinnliga" element (blanka tyger, ljusa färger, paljetter, fjädrar, sating blusar, volanger, tajta byxor, platåskor, smink eller färgat hår) i maskulina kläder som födde unisex stil i sjuttiotalet mode.I slutet av 70-talet var mode starkt influerad av punk subkultur som hade uppstått i Storbritannien. Allt har utformats för att chocka och att visa protest mot samhället. Den 70-talet punk mode uppmuntrade att bära militära uniformer och sönderrivna kläder, utslagsplatser med några texter på dem, skinnjackor, mini kjolar med svarta strumpbyxor och höga klackar och fet makeup.

 

Nya kläder - gammal stil

 

Att 70-tals klädstilar lever fortfarande kvar syns inte minst på vad dagens klädtillverkare har att erbjuda. Med tanken på att dagens klädstilar är både tråkiga och fantasilösa så vill man gärna använda sig av en gammal och beprövad koncept som tycks gå hem hos dagens unga kvinnor. Nedanför har vi listat ut några exempel på sådana kläder och skor. Kvaliteten på dom kan variera som på allt som produceras idag i lågprisländer men en sak har dom dock gemensamt: Dom skapades med hjälp och inspiration från 70-tals stilen som än idag fortsätter sin framgångsrikt koncept.

 

Vintage Chic Women Hippie Floral Print Tassel V-Neck Bohemian Mini Dress Summer Ladies Flare Sleeve Boho Dresses Vestidos >>>

 

Cambridge Select Women's Retro 70s Studded Clog Chunky Platform Block Heel Slide Sandal >>>

 

Ropa Para Mujer Patchwork Jeans 70s Retro High Waist Jeans Two-color Stitching Belt Denim Trousers Blue Flared Jeans for Women >>>

 

Cambridge Select Women's Retro 70s Open Toe Chunky Platform Extra High Block Heel Sandal >>>

 

Vintage chic hippie women floral print deep V-neck Bohemian mini dress ladies short sleeve single breasted Boho dresses vestidos >>>

 

2021 New Japanese Girls Vintage Buckle Mary Janes Shoes Thick Bottom Women Shallow Mouth Casual Student Retro Leather Shoes >>>

 

Aachoae Women Streetwear PU Leather Dress Pleated Short Sleeve Sashes Lady Knee Length Dresses Turn Down Collar Pockets Vestido >>>

 

 

Vintage klädstilar

 

Det bästa med vintage klädstilar från 50, 60 och 70-talet är det att dom egentligen aldrig blivit ,,out of date,, så själva begreppet vintage gäller bara tidsperiod och inte klädstilar i sig, dom lever i högsta grad vidare och förtsätter att inspirera kvinnor världen över även idag.

Många kvinnor vill ha en utstyrsel för varje dag, eller en för varje tillfälle. Men det är inte alltid möjligt, och ofta måste man göra det bästa av vad man har. 

Likt många andra problem i livet hänger bra klädstil på att vara kreativ och praktisk. Vad menar man med det? At du helt enkelt med samma plag kan skapa en utstyrsel för lördagskvällen och måndag morgon. 

För detta krävs ,,flerfunktionella,, plagg som går att kombinera i olika stilar och inga kläder är bättre lämpade för det än stilar inspirerade av plagg från 50, 60 och 70-talet. Dessa fantastiska kläder ge dig möjligheter att blanda och mixtra på ett sätt som bara dina egna fantasi kan sätta stop för.

Klädstilar från dessa perioder har alltid varit ett uttryck för viktiga förändringar i samhället och ett sätt för kvinnorna att protestera mot mansdominerade stadgar, något som dagens tråkiga och massproducerade kläder kan aldrig göra.

 

Vintage kläder på sociala medier 

 

Vi älskar vintage kläder och hoppas att dom kommer att vara den eviga inspirationskälla för alla nutidens kläddesigners. Att sprida och dela med sig information om gamla klädstilar via sociala medier kan hjälpa att bevara deras minne och öka dess popularitet framför allt bland unga kvinnor. Så om du gillar vår sida, ge oss gärna feedback vad du tycker om den på Facebook, Twitter eller på Instagram. Tack på förhand!

 

 

 

Tack för besöket i 70-tals mode världen!

 

Här slutar vår resa i 70-tals mode. Vi hoppas att du är nöjd med vår artikel om hur kvinnor klädstill utvecklades på 70-talet och hur den fortfarande inspirerar dagens kläddesigner. Mode från 70-talet lever fortfarande kvar och det finns många som påstår att några av dom allra bästa plag skapades just under denna perioden.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)